Dokonale sladěné bakteriální kultury umožňující rychlé a bezpečné zrání masa na kousky, např. Vepřová panenka, svíčková, šunka nebo krkovička. Bakteriální kultury: urychlují zrání, chrání před vývojem škodlivých mikroorganismů, dodávají charakteristickou chuť a aroma zralého masa. Lahvička je dostatečná pro 10 kg masa. Chcete-li připravit mořící solanku, přidejte do 1 litru vody dusičnan draselný, sůl a cukr. Rozpusťte bakteriální kultury ve 100 ml solanky a přidejte do mořící solanky. K injekci masa použijte přibližně 50 ml moření solanky s bakteriálními kulturami. Poté vložte maso do marinády na 36 hodin při pokojové teplotě, aby se aktivovaly přidané bakterie. Po uplynutí této doby maso osušte papírovou utěrkou a nechejte ho dále 48 hodin sušit v chladničce (+7 ° C). Pátý den procesu procházejte zcela suchým masem při teplotě až 35 ° C po dobu 4 hodin, dokud nezjistí jasně oranžovou barvu. K uzení používejte ovocné lupínky (třešně nebo švestky). Po uzení maso udržujte po dobu 2 dnů při teplotě do 22 ° C. Poté pro nejlepší účinek vepřové karé vakuově zabalte a uložte do chladničky po dobu minimálně 4 dnů. Místo vakuového balení lze vepřové karé také skladovat při teplotě + 7 ° C a vlhkosti přibližně 80%, např. V nádobě s odkapávačem a s přístupem vzduchu. Zrání vepřové panenky je připraveno za 10 dní (0,5 kg) nebo 20 dní (1 kg). Pro ještě výraznější chuť prodlužte proces zrání.
Kategorie: | Výroba domácích uzenin a šunky |
Koření, soli a kultury | |
Výrobce | BIOWIN |
EAN | 5904816000955 |
Kód produktu | 410017 |